تاریخ : پنج شنبه, 6 اردیبهشت , 1403 17 شوال 1445 Thursday, 25 April , 2024

اخبار داغ

حذف کارت بانکی این شش بانک بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران روابط‌عمومی‌ها برند سازمان را حفظ می‌کنند بسترسازی برای پرداخت کلیه تسهیلات خرد بانک توسعه تعاون از طریق تی تی پلاس برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان مزایده عمومی املاک بانک سامان افزایش ۷۱ درصدی درآمد مالیاتی دولت در سال گذشته تداوم تأمین ارز واردات کالاهای اساسی اطلاعیه جدید بانک مرکزی درباره تخصیص ارز افزایش نرخ سود بین بانکی تکریم مدیر پیشین و معرفی سرپرست جدید مدیریت سرمایه انسانی بانک توسعه تعاون ورود ایران چک‌های ۵۰۰هزار تومانی به بازار اعلام جزییات تسهیلات پرداختی بانک‌ها به مردم در سال ۱۴۰۲ تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی جزئیات حذف کارت‌های بانکی مراسم معارفه ‌و تکریم مدیرعامل هلدینگ بهپویان هوشمند امید برگزار شد رشد ۶۰ درصدی بودجه بانک‌ها در ۱۴۰۳ تغییر سقف تراکنش‌های بانکی مشارکت فعال بانک سامان در نمایشگاه ایران بیوتی شرکت واسپاری توسعه تعاون از فرد محوری به رویکرد مشارکتی تغییر رویه داده است

5

به روزرسانی صنعت مس در گرو ارتباط با دنیا

  • کد خبر : 17900
  • 25 شهریور 1401 - 19:05
به روزرسانی صنعت مس در گرو ارتباط با دنیا
رئیس انجمن مس ایران تجهیز این صنعت به فناوری روز دنیا را از ضروریات دانست و بیان کرد: ما باید با دنیا ارتباط داشته باشیم تا بتوانیم از امکانات روز دنیا استفاده کنیم.

بهرام شکوری رئیس انجمن مس ایران در حاشیه نشست معدن‌کاری دیجیتال در خصوص منابع اولیه مورد نیاز در صنعت مس به خبرنگار اقتصادی افق سرمایه گفت: در همه دنیا بحث منابع اولیه وجود دارد. منابع محدودی وجود دارد که مواد اولیه، سرمایه و نیروی انسانی را دربرمی‌گیرد. منابع محدود از یک طرف و نیازها و خواسته‌های مردم از طرف دیگر باعث شده که مجموعه‌های اقتصادی سعی بر مدیریت شرایط داشته باشند و برای نحوه مصرف این منابع برنامه‌ریزی کنند.

شکوری افزود: در کشورهایی مثل کشور ما که خداوند این منابع را به وفور در اختیارمان قرار داده است، لازم است منابع طبیعی از جمله منابع معدنی و به خصوص مس را که آینده روشنی دارد، مورد نظر قرار دهیم. لازم است مس را اکتشاف و تبدیل به ماده معدنی قابل استخراج کنیم تا بتواند در پروسه تولید تبدیل به محصولات با ارزش افزوده بالا شود و نیاز مردم را برآورده کند.

رئیس انجمن مس ایران در خصوص نقش دولت در صنعت مس اظهار داشت: قاعدتا دولت باید هماهنگ‌کننده و سیاست‌گذار باشد. در کشور ما دولت‌هایی که بر سر کارند، خود بنگاه‌دار هستند و در نهایت بخش اعظم اقتصاد در دست دولت است. همین موضوع باعث شده که دولت ما نگاه متفاوتی به تولید و بنگاه‌های اقتصادی داشته باشد چرا که خود تولیدکننده است.

وی ادامه داد: آثار نوع نگاه دولت را در قیمت‌گذاری دستوری می‌توان دید که به منظور تنظیم بازار انجام می‌شود و علی‌رغم آن‌چه در موردش گفته می‌شود حمایتی از مصرف کننده ندارد و موجب ضرر است. در سایه این نوع سیاست‌گذاری تولیدکنندگان هم نتوانستند در بازار جهانی شرکت کنند و در رقابت قرار بگیرند.

شکوری بیان کرد: در اقتصاد عرضه و تقاضا تعیین کننده اصلی است. به عنوان مثال وقتی جلوی واردات خودرو گرفته می‌شود و مردم مجاب به خرید خودروی داخلی می‌شوند، خودروسازان ما محصولشان را گران‌تر عرضه می‌کنند. وقتی رقابت نباشد نوآوری در صنعت وجود نخواهد داشت و کاهش قیمت تمام شده اتفاق نخواهد افتاد،چرا که برای تحققش به سمت نوآوری نخواهیم رفت و در نهایت محصول بی‌کیفیت به دست مصرف‌کننده خواهد رسید.

رئیس انجمن مس ایران‌ راه برون‌رفت از وضعیت کنونی را این‌گونه تشریح کرد: اگر درها باز باشد رقابت صورت می‌گیرد و این بدان معناست که اقتصاد باز داشته باشیم و با دنیا ارتباط برقرار کنیم. اگر محصولات خارجی بدون محدودیت در کشور فروخته شوند، تولیدکنندگان داخلی ناچار به رقابت خواهند شد. در این رقابت ناگزیر خواهند بود جنس باکیفیت را با قیمت پایین به مصرف‌کننده بفروشند.

وی اضافه کرد: ما دو رسالت داریم؛ حمایت از تولیدکننده و حمایت از مصرف‌کننده. بعضی مواقع این حمایت از تعادل خارج می‌شود و به یکی از دو طرف متمایل می‌‌شود. در دنیا عرضه و تقاضا مناسبات اقتصادی را تعیین می‌کند. وقتی محصول عرضه بیشتری داشته باشد، قیمت کاهش پیدا می‌کند و با صادر شدن مازاد محصول، بازار متعادل می‌شود. اگر هم کمبود باشد واردات صورت می‌گیرد و بازار متعادل می‌شود. در دنیا تنظیم بازار را عرضه و تقاضا انجام می‌دهد و نیازی به دخالت دولت نیست.

شکوری درباره تاثیر شرکت‌های تولید مس در محیط پیرامونشان این‌گونه توضیح داد: ایجاد هر بنگاه اقتصادی موجب اشتغال‌زایی می‌شود. بنگاه ایجاد شده مالیات می‌دهد و به انواع و اقسام مسئولیت‌های اجتماعی عمل می‌کند.تولیدکنندگان ناگزیر از یک سری پرداخت‌ها هستند. معادن حقوق دولتی را پرداخت می‌کنند. قانون محل مصرف حقوق دولتی را مشخص کرده است. اگر دولت‌ها به دلیل کسری بودجه این پول را جای دیگری هزینه می‌کنند، مشکل تولیدکننده نیست.

رئیس انجمن مس ایران در ادامه گفت: طبق قانون ۶۵درصد از حقوق دولتی باید برای توسعه معدن و صنایع معدنی هزینه شود. ۱۲درصد این حقوق باید صرف بازسازی معادن شود تا جلوی گردوخاک گرفته شود و پوشش گیاهی ایجاد شود. ۱۵درصد از حقوق یادشده باید در چارچوب بودجه استانی صرف کسانی شود که نزدیک معدن زندگی می‌کنند تا آثار منفی فعالیت معدن را کاهش دهد.۳درصد باید به صندوق نظام مهندسی معدن برود. ۵درصد باید به صندوق بیمه فعالیت‌ معدنی برود که به فعالان عرصه معدن برای کاآلودگی‌ها کمک کند.اما هیچ‌ کدام اتفاق نمی‌افتد.

وی راه برون‌رفت از وضعیت کنونی را این‌گونه تبیین کرد: لازم است ما به سمتی برویم که با استفاده از تجهیزات روز دنیا بتوانیم محصولاتمان را با کم‌ترین آلایندگی تولید کنیم. لازم است با دنیا ارتباط داشته باشیم. فعالان اقتصادی نقشی در قطع ارتباط با دنیا ندارند. امروز در وسط شهر هامبورگ مس تولید می‌شود و آلودگی ایجاد نمی‌کند چون از تکنولوژی روز دنیا بهره می‌برد. ما باید به سمتی برویم که خود را به تکنولوژی روز دنیا مجهز کنیم تا اثر آلایندگی کاهش پیدا کند.

شکوری تشریح کرد: دنیا به سمت تولید فولاد سبز می‌رود. یعنی سعی بر این است که به جای سوخت‌های فسیلی و ذغال‌سنگ و گاز از هیدروژن و انرژی‌های پاک استفاده شود. رفتن به سمت تولید فولاد سبز برای ما هم ضروری است. اگر به این سمت نرویم اجازه عرضه محصولاتمان در بازار جهانی را نخواهیم داشت. ما ملزم هستیم به فناوری روز دنیا مجهز شویم چرا که آلایندگی کمتری دارد و در آن آثار زیانبار کمتری دیده می‌شود. اما نوسانات ارزی، نظام بانکی فشل و بهره‌های سنگین، ارتباط نامناسب با دنیا، تحریم‌ها، عدم دسترسی به امکانات و نوآوری‌های جدید و عدم ارتباط بانکی با دنیا جلوی حرکت ما را گرفته است.

رئیس انجمن مس ایران درباره آثار مخرب فعالیت‌های معدنی گفت: این مشکلات، همه مردم من جمله تولیدکنندگان را درگیر می‌کند. به عنوان مثال آلودگی هوا روی همه به طور یکسان تاثیر خواهد گذاشت و کسی از آن در امان نخواهد بود.

وی در خصوص نقش اقتصاد مقاومتی در صنعت کشور خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی دو بال دارد یکی استراتژی‌های درون‌نگر که سیاست جایگزینی واردات را پیگیری می‌کند به این معنا که محصولاتی که قبلا وارد می‌کردیم را به شرط کیفیت با محصولات داخلی جایگزین کنیم.دومی استراتژی برون‌نگر است که سه سیاست را پیگیری می‌کند. موضوع اول، سیاست توسعه و گسترش صادرات که در آن محصول مازاد تولید و در بازارجهانی فروخته می‌شود. دومین موضوع، سیاست صادرات‌گراست به این معنا که محصولاتی تولید کنیم که کشور نیاز ندارد تا با فروش آن مایحتاج کشور را تامین کنیم و در نهایت موضوع سوم، سیاست جایگزینی صادرات است یعنی مواد اولیه محصولات تولیدی را با ارزش افزوده بالا تولید کنیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=17900

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی