به گزارش سرویس بورس و اوراق بهادار افق سرمایه، در پایان معاملات اولین روز هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار بیش از ۲۰هزار واحد رشد کرد و به ارتفاع یک میلیون و ۵۴۱هزار واحدی رسید. رشد شاخص کل برای دومین روز متوالی در حالی رقم خورد که در سه روز پیش از آن، شاخص کل بیش از ۱۰۷هزار واحد افت کرده بود.
مهرزاد منتظری، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه اتفاقات چند روز اخیر بازار را به واسطه تغییرات نرخ ارز دانست و گفت: شرایط فعلی بازار بسیار به نرخ دلار وابسته است. در دو یا سه هفته اخیر، هر وقت قیمت دلار افزایش پیدا کرده، بازار هم با قدرت به سمت بالا حرکت کرده است و برعکس. تا زمانی که تکلیف نرخ دلار مشخص نشود، بازار به همین شکل پیش میرود و هر جهتی که دلار حرکت کند، بازار را نیز به همان سو میکشاند. زیرا در حال حاضر سایر عواملی که میتوانند بر شاخص کل اثرگذار باشند، قدرت زیادی ندارند و تغییرات شدیدی در آنها اتفاق نمیافتد. برای مثال بحثهای مربوط به سود بانکی، به کل به حاشیه رفتهاند و دیگر عوامل داخلی مانند بودجه نیز فعلا مطرح نیستند.
منتظری در ادامه اظهاراتش پیشبینی روند آینده نرخ دلار را دشوار دانست و گفت: بحث دلار، سیاسی است و از آنجا که رویکرد دولت جدید مشخص نیست، نمیتوان پیشبینی کرد که چه اتفاقی خواهد افتاد. شاید اگر چند جلسه برای مذاکرات تشکیل شود و رویکرد دولت بیشتر مشخص شود، بهتر بتوان در این موضوع نظر داد. با این وجود تا دو یا سه ماه آینده، همچنان دلار مهمترین عامل تعیین کننده جهت حرکت بازار خواهد بود.
این تحلیلگر ادامه داد: جو فعلی بازار نشاندهنده این است که اهالی آن نسبت به از سرگیری مذاکرات و توافق در کوتاه مدت خوشبین نیستند. به همین دلیل بازار جسارت پیدا کرده است و شاهد ورود پول حقیقی هستیم.
این فعال بازار سرمایه افزود: در شرایط فعلی، قیمت سهمها خیلی نامعقول نیست. در مرداد ماه پارسال، سهمهای بزرگ با نسبت قیمت به عایدی ۲۰ الی ۳۰ معامله میشدند. در حال حاضر این نمادها با نسبت قیمت به عایدی ۶ الی ۸ خرید و فروش میشوند که خیلی زیاد نیستند. اگر برای نرخ دلار، ریزش شدیدی متصور نباشیم، بازار با کف ارزش خود فاصله چندانی ندارد. به همین خاطر، دلیلی برای ترس سهامداران و نقد نگه داشتن داراییشان وجود ندارد و بهتر است که بیشتر دارایی اشخاص، متشکل از سهام باشد.
منتظری به سهامداران پیشنهاد کرد که در سهمهایی با نسبت قیمت به عایدی حداقلی سرمایهگذاری کنند: نمادهایی مانند شپدیس در صنایعی مثل پتروشیمیها و دیگر صنایع دلاری که نسبت قیمت به عایدی ۶ تا ۷ دارند، برای سرمایهگذاری مناسب هستند. همچنین صنایعی مانند داروییها و برخی از صنایع غذایی که هنوز با نرخ دلار چهار هزار و ۲۰۰تومانی مبادله میشوند هم میتوانند در پرتفوی سهامداران وجود داشته باشند. زیرا احتمال اینکه در ماههای آینده این نرخ ارز توسط دولت حذف شود زیاد است.
منتظری در پایان این گفتوگو، شرایط فعلی بازار را پیچیده دانست و به سهامدارانی که تحلیلگر نیستند و سابقه معامله در بازار ندارند، پیشنهاد کرد که از طریق صندوقهای سرمایهگذاری و به شکل غیر مستقیم سهامداری کنند.
انتهای پیام /