تاریخ : سه شنبه, 4 اردیبهشت , 1403 15 شوال 1445 Tuesday, 23 April , 2024

اخبار داغ

برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان مزایده عمومی املاک بانک سامان افزایش ۷۱ درصدی درآمد مالیاتی دولت در سال گذشته تداوم تأمین ارز واردات کالاهای اساسی اطلاعیه جدید بانک مرکزی درباره تخصیص ارز افزایش نرخ سود بین بانکی تکریم مدیر پیشین و معرفی سرپرست جدید مدیریت سرمایه انسانی بانک توسعه تعاون ورود ایران چک‌های ۵۰۰هزار تومانی به بازار اعلام جزییات تسهیلات پرداختی بانک‌ها به مردم در سال ۱۴۰۲ تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی جزئیات حذف کارت‌های بانکی مراسم معارفه ‌و تکریم مدیرعامل هلدینگ بهپویان هوشمند امید برگزار شد رشد ۶۰ درصدی بودجه بانک‌ها در ۱۴۰۳ تغییر سقف تراکنش‌های بانکی مشارکت فعال بانک سامان در نمایشگاه ایران بیوتی شرکت واسپاری توسعه تعاون از فرد محوری به رویکرد مشارکتی تغییر رویه داده است پرداخت بیش از 289 هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی توسط بانک سپه در سال 1402 حداکثر تراکنش خرید از هر کارت حقیقی به 2 میلیارد ریال افزایش یافت رشد ذخایر خارجی بانک مرکزی پس از 8 ماه 6 دستگاه گوشی جایزه سور اردیبهشت سامانیوم

5

پیش‌شرط‌های مهم کاهش تورم ایران

  • کد خبر : 25502
  • 02 فروردین 1402 - 9:01
پیش‌شرط‌های مهم کاهش تورم ایران
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است که برای کاهش تورم و بهبود شرایط تولید، دولت باید مقدمات مهمی را در اقتصاد ایران فراهم کند.

به گزارش سرویس اقتصادی افق سرمایه؛ عباس آرگون اظهار کرد: همانطور که در صحبت‌های مقام رهبری و انتخاب شعارهای سال در تمام سال‌های گذشته دیده‌ایم، اقتصاد احتمالا اصلی‌ترین چالش امروز کشور است و بهبود شرایط اقتصادی چه در سطح تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و چه در رابطه با معیشت مردم باید به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار بگیرد. در چنین شرایطی اینکه هر دستگاه تصمیم‌گیر و مجری چه برنامه‌ای را دستور کار قرار دهد و چگونه اهداف کلان خود را دنبال کند، اهمیت فراوانی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بالا بودن تورم در اقتصاد ایران، عوامل متعددی دارد، تشریح کرد: یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در اقتصاد ایران به بزرگ بودن دولت باز می‌گردد. تصدی‌گری دولت در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی باعث شده که عملا بخش‌های مستقل فضای کافی برای فعالیت پیدا نکنند و از سوی دیگر وقتی برای تامین منابع مالی دولت مشکل به وجود می‌آید شاهد آن هستیم که اقتصاد با مشکل مواجه می‌شود.

این عضو اتاق بازرگانی تهران به معضل کسری بودجه اشاره کرد و گفت: وقتی با مشکلاتی چون محدود شدن درآمدهای نفتی مواجه می‌شویم و از سوی دیگر در تمام سال‌های گذشته، فکری دقیق برای دریافت مالیات عادلانه و دقیق نکرده‌ایم، شرایط ما را به سمت کسری بودجه می برد و همین موضوع می‌تواند به افزایش تورم منجر شود. از این رو تلاش برای کوچک‌سازی و چابک‌سازی دولت و توجه به ظرفیت‌های بخش خصوصی می‌تواند گامی مهم در مسیر کاهش تورم باشد.

آرگون کاهش تورم انتظاری را یکی دیگر از اولویت‌های مهم در این حوزه دانست و توضیح داد: مسائلی چون کاهش تحریم‌ها، بهبود سطح روابط با دیگر کشورها چه در منطقه و چه در جهان، بازگشت ثبات به شاخص‌های اقتصادی و البته پیش‌بینی‌پذیر کردن آینده جز مسائلی هستند که به ذهنیت جامعه درباره آینده اقتصاد نگاه مثبتی می‌دهند و همین موضوع می‌تواند انتظارات تورمی را کاهش دهد. همانطور که ما اخیرا هم دوباره دیدیم، بعضا خبرهای منفی و مثبت می‌توانند در بازارهای ما تاثیرگذار باشند و از این رو هرچه ثبات در فضای اقتصادی کشور افزایش پیدا کند، به کاهش تورم منجر خواهد شد.

وی به نقش مهم تولید در کاهش تورم نیز اشاره کرد و افزود: در واقع عامل اصلی تورم، تولید پول بیش از تولید کالا و خدمات در اقتصاد یک کشور است؛ از این رو وقتی تولید رونق پیدا کند، می‌توان بخشی از تورم را نیز با استفاده از ظرفیت‌های آن مدیریت کرد. تولید اما به رشد سرمایه گذاری نیاز دارد و عملکرد ما در دهه گذشته در این حوزه مثبت نبوده است. با ثبات اقتصادی و روشن شدن افق‌های اقتصاد در سال‌های آینده می‌توان انتظار داشت که علاقه سرمایه‌گذاران برای ورود به تولید نیز افزایش پیدا کند و به این ترتیب قطعا شاهد بهبود وضع تولید و در کنار آن بهبود وضعیت شاخص‌هایی مثل تورم خواهیم بود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=25502

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی