تاریخ : جمعه, 31 فروردین , 1403 11 شوال 1445 Friday, 19 April , 2024

اخبار داغ

ورود ایران چک‌های ۵۰۰هزار تومانی به بازار اعلام جزییات تسهیلات پرداختی بانک‌ها به مردم در سال ۱۴۰۲ تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی جزئیات حذف کارت‌های بانکی مراسم معارفه ‌و تکریم مدیرعامل هلدینگ بهپویان هوشمند امید برگزار شد رشد ۶۰ درصدی بودجه بانک‌ها در ۱۴۰۳ تغییر سقف تراکنش‌های بانکی مشارکت فعال بانک سامان در نمایشگاه ایران بیوتی شرکت واسپاری توسعه تعاون از فرد محوری به رویکرد مشارکتی تغییر رویه داده است پرداخت بیش از 289 هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی توسط بانک سپه در سال 1402 حداکثر تراکنش خرید از هر کارت حقیقی به 2 میلیارد ریال افزایش یافت رشد ذخایر خارجی بانک مرکزی پس از 8 ماه 6 دستگاه گوشی جایزه سور اردیبهشت سامانیوم پیش‌بینی اساسی رییس کل بانک مرکزی از آینده اقتصاد برنامه‌های بانک مرکزی برای سال 1403 اعلام زمان حذف چک کاغذی گزارشی جامع از عملکرد تسهیلاتی بانک تجارت در سال «مهار تورم و رشد تولید» آغاز زندگی مشترک 95 هزار جوان ایرانی با تسهیلات بانک تجارت افزایش نرخ بهره بانکی به 30 درصد یعنی مقابله با بورس فروش 472 رقبه ملک به ارزش بیش از 110 هزار میلیارد ریال توسط بانک سپه در سال 1402 پرداخت بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزند آوری

9

بانکی که سود نمی‌گیرد، سودساز شد

  • کد خبر : 2857
  • 03 مهر 1400 - 11:36
بانکی که سود نمی‌گیرد، سودساز شد
بانک مهر ایران که همه تسهیلات خود را به‌صورت قرض‌الحسنه و بدون دریافت سود پرداخت می‌کند، به‌علت مدیریت مالی صحیح، تا پایان سال ۱۳۹۹ بیش از ۹۳۶۳ میلیارد ریال سود انباشته ساخته است.

به گزارش سرویس بانک افق سرمایه؛ بررسی‌ صورت‌های مالی بانک مهر ایران نشان می‌دهد سود انباشته این بانک از ۳۹۵۱ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۹۳۶۳ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ رسیده و نزدیک به ۱۳۷ درصد رشد داشته است.

همچنین در صورت سود و زیان این بانک مشخص است سود خالص سال ۱۳۹۹ بانک مهر ایران ۷۰۶۷ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال پیش از خود تقریباً رشدی ۱۹ درصدی را تجربه کرده است.

تحقق سود انباشته نزدیک به ۱۰هزار میلیارد ریال تا پایان سال ۱۳۹۹ در حالی است که بانک مهر ایران سودی از مشتریان خود دریافت نمی‌کند و حداکثر کارمزد دریافتی از مشتریان بابت تسهیلات قرض‌الحسنه ۴ درصد است.

افزایش سرمایه از محل سود انباشته

طبق مصوبه مجمع عمومی سالانه و فوق‌العاده بانک مهر ایران در تیرماه سال جاری، مقرر شد سود انباشته برای افزایش سرمایه بانک و در طول چند مرحله به کار گرفته شود. بنا بر این شده تا افزایش سرمایه ۲۵هزار میلیارد ریالی این بانک در چند مرحله از محل این سود انباشته انجام شود؛ به‌طوری که در مرحله اول ۹۰۰۰ میلیارد ریال از سود انباشته سال ۱۳۹۹ و مابقی آن در سال‌های آتی از همین محل تأمین خواهد شد.

سرمایه بانک مهر ایران در بدو تأسیس (سال ۱۳۸۶) مبلغ ۱۵هزار میلیارد ریال بود که پس از افزایش سرمایه سال ۱۳۹۹ به ۲۵هزار میلیارد ریال رسید. اکنون با مصوبه مجمع عمومی، سرمایه این بانک در چند مرحله به ۵۰هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

افزایش ۴۰ درصدی درآمدهای عملیاتی

از دیگر شاخص‌هایی که در صورت‌های مالی بانک مهر ایران جلب توجه می‌کند، درآمد کارمزد است. خالص درآمد کارمزد (با کسر هزینه کارمزد) این بانک در سال گذشته ۱۵هزار و ۳۷۹ میلیارد ریال بوده است. این عدد نسبت به سال ۱۳۹۸ که ۹۶۱۷ میلیارد ریال بوده، نزدیک به ۶۰ درصد رشد داشته است.
همچنین جمع درآمدهای عملیاتی بانک در سال ۱۳۹۹ بیش از ۲۲هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال پیش از خود حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.

بر اساس ترازنامه سال ۱۳۹۹ بانک مهر ایران، مجموع دارایی‌های این بانک از ۲۹۱هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۸ به ۴۸۲هزار میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۹۹ رسیده و ۶۵ درصد بیشتر شده است.

مبلغ سپرده‌های مشتریان بانک مهر ایران در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۵۰هزار میلیارد ریال بوده که در سال بعد با رشدی تقریباً ۷۳درصدی به ۴۳۲هزار میلیارد ریال رسیده است.
افزون بر این، تسهیلات پرداختی بانک نیز از ۲۲۸هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۸ به ۳۶۰هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ افزایش پیدا کرده و رشدی بیش از ۵۷ درصد داشته است.
نسبت عالی معوقات و کفایت سرمایه

مدیریت صحیح مالی در بانک مهر ایران نتیجه موفقیت‌آمیز دیگری نیز داشته است. در چند سال گذشته نسبت معوقات این بانک به مصارف آن همواره زیر یک درصد بوده که در بین بانک‌های کشور بی‌نظیر است.

موضوع دیگر کفایت سرمایه بانک مهر ایران است. در حال حاضر نسبت کفایت سرمایه این بانک بیش از ۱۳ درصد است که یکی از بهترین عملکردها در شبکه بانکی است. در سال‌های گذشته نیز کفایت سرمایه بانک مهر ایران فراتر از استانداردهای داخلی و بین‌المللی همچون کمیته بازل قرار داشته و این دستاورد تا کنون حفظ شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=2857

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی