به گزارش سرویس فناوری افق سرمایه؛ هوش مصنوعی روز به روز در حال پیشرفته شدن بوده و توانسته به ما ثابت کند که در صورت استفاده صحیح میتواند مزایای قابل توجهی برای انسان به همراه داشته باشد.
در همین راستا، پژوهشگران با کمک هوش مصنوعی (AI) توانستهاند یک روش تشخیصی جدید توسعه دهند که میتواند اختلال طیف اوتیسم (ASD) را در کودکان 2 تا 4 ساله با دقت بسیار زیادی تشخیص دهد.
بر اساس گزارشی که اخیراً منتشر شده، یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر ایمن الباز (Ayman El-Baz)، از گروه مهندسی زیستی دانشگاه لوئیزویل در ایالات متحده، یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کردهاند که میتواند از طریق تجزیه و تحلیل تصویربرداری تشدید مغناطیسی تانسور انتشار (DT-MRI) بیماری اوتیسم را تشخیص دهد.
DT-MRI یک تکنیک تصویربرداری پزشکی ویژه به شمار میآید که نحوه حرکت مولکولهای آب در مسیرهای ماده سفید در مغز را نشان میدهد.
اختلال طیف اوتیسم در درجه اول به عنوان وضعیتی ظاهر میشود که در آن شبکههای عصبی در مغز به درستی متصل نیستند.
به گفته تیم تحقیقاتی فوق، با کمک تصویربرداری DT-MRI میتوان اتصالات عصبی غیرطبیعی را ثبت کرد، اختلالی که در نهایت منجر به علائم اوتیسم مانند اختلالات ارتباطات اجتماعی و رفتارهای تکراری میشود.
این فناوری جدید مبتنی بر AI الگوهای متمایز یک مغز اوتیسم را در مقایسه با مغز عادی از طریق الگوریتمهای یادگیری ماشینی تجزیه و تحلیل میکند.
نکته جالب آن است که این هوش مصنوعی جدید توانسته نرخ موفقیت 98.5 درصد را در تشخیص اوتیسم از خود به نمایش گذاشته و نویدبخش تشخیص زودهنگام این مشکل در کودکان باشد.
انتهای پیام/
مهدیه سادات موسوی خوشدل