تاریخ : چهارشنبه, 12 اردیبهشت , 1403 23 شوال 1445 Wednesday, 1 May , 2024

اخبار داغ

همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد رشد قابل توجه 237درصدی درآمد تسهیلات اعطایی “وپاسار” در فروردین ماه‌1403 رشد نقدینگی تحت کنترل بانک مرکزی رشد شدید سهم بدهی بانکها در ترازنامه بانک مرکزی از ابتدای دولت بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد پروانه فعالیت رسمی شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی صادر شد امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید چالش نرخ بهره بانکی ۴۰ درصدی و نبود نقدینگی بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد حذف کارت بانکی این شش بانک بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران روابط‌عمومی‌ها برند سازمان را حفظ می‌کنند بسترسازی برای پرداخت کلیه تسهیلات خرد بانک توسعه تعاون از طریق تی تی پلاس برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان مزایده عمومی املاک بانک سامان افزایش ۷۱ درصدی درآمد مالیاتی دولت در سال گذشته تداوم تأمین ارز واردات کالاهای اساسی اطلاعیه جدید بانک مرکزی درباره تخصیص ارز افزایش نرخ سود بین بانکی

9

چند مستأجر وام ودیعه مسکن گرفته اند؟

  • کد خبر : 3800
  • 20 مهر 1400 - 13:47
چند مستأجر وام ودیعه مسکن گرفته اند؟
در حالی که معاون وزیر راه و شهرسازی می گوید تا سقف اعتبار ۱۰ هزار میلیاردتومانی وام ودیعه فاصله زیادی است اما وزارت اقتصاد می‌گوید معادل ۸.۱ هزار میلیاردتومان وام ودیعه پرداخت شده یا می‌شود.

به گزارش سرویس اقتصادی افق سرمایه؛ اخیراً سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در نشستی با مدیران عامل بانک‌ها بر لزوم تسریع پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستأجران تأکید کرده است.

این در حالی است که برخی اعضای کمیسیون عمران مجلس و همچنین معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نیز از کندی پرداخت این تسهیلات گلایه‌هایی را به بانک مرکزی منتقل کرده و از مسئولان بانک مرکزی خواسته‌اند تا سهل گیری در پرداخت وام ودیعه را به بانک‌های عامل ابلاغ کنند.

سنگ اندازی های بانک‌ها در وام ودیعه پایان می‌یابد؟

از سوی دیگر بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد سخت گیری های بانک‌ها در اخذ تضامین از متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن، سبب شده تا بخش عمده‌ای مستأجرانی که مشمول دریافت این تسهیلات هستند، از ادامه تشکیل پرونده انصراف دهند.

اتمام بودجه آنها، نبود منابع کافی و همچنین درخواست ارائه ۳ ضامن از سوی برخی بانک‌ها به مستأجران، در حالی که بانک مرکزی اخذ ۲ ضامن را به بانک‌ها گوشزد کرده است، عمده بهانه‌هایی است که بانک‌ها برای عدم پرداخت این تسهیلات می‌آورند.

معاون وزیر راه: ادعای اتمام بودجه وام ودیعه از سوی بانک‌ها، مورد تأیید نیست

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی پیش از این در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرده بود: ادعای بانک‌ها در خصوص اتمام اعتبار تسهیلات ودیعه مسکن مورد تأیید نیست و هنوز بخش زیادی از اعتبار منظور شده، باقی مانده است.

وی افزود: یک برداشت اشتباه بانک‌ها داشتند در خصوص سهمیه‌های وام ودیعه مسکن؛ ما هم با بانک مرکزی مکاتبه‌ای کردیم و بانک مرکزی هم اخیراً ابلاغیه‌ای به نظام بانکی و ۱۵ بانک و مؤسسه اعتباری مجری وام ودیعه مسکن داشت و اصلاح این موضوع را از آنها درخواست کرده است که به زودی این مسأله مرتفع می‌شود چون عددی که به عنوان سقف وام ودیعه در نظر گرفته شده است (۱۰ هزار میلیارد تومان) هنوز بخش زیادی از آن باقی مانده است و کمبودی نداریم.

متن مصوبه ستاد کرونا در خصوص وام ودیعه

در اواخر خرداد ماه امسال نیز ستاد ملی مقابله با کرونا، سقف بودجه در نظر گرفته شده برای تسهیلات ودیعه مسکن را ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و به تصویب رسانده بود.

محمودزاده: ۳۶ هزار مستأجر وام ودیعه گرفته‌اند

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اخیراً در گفت وگویی اعلام کرده بود: ۳۶۰ هزار نفر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت نام و مدارک خود را بارگذاری کرده‌اند به سیستم بانکی معرفی شده‌اند، ولی کمتر از ۱۰ درصد از این افراد توانسته‌اند تسهیلات دریافت کنند.

وزارت اقتصاد: ۲۶۷ هزار نفر وام گرفته‌اند

با این حال آماری که وزارت اقتصاد از تعداد دریافت کنندگان وام ودیعه مسکن اعلام کرده، با آماری که وزارت راه و شهرسازی می‌گوید، تفاوت دارد.

وزارت اقتصاد می‌گوید: تا نیمه اول مهرماه سال جاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی و خصوصی حدود ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن به ۲۶۷ هزار و ۱۶۷ نفر متقاضی پرداخت کرده‌اند.

ضمن اینکه ۴۷ هزار و ۱۲۳ پرونده به مبلغ نزدیک به ۱,۸۰۰ میلیارد تومان نیز تشکیل و به زودی به متقاضیان پرداخت خواهد شد.

بدین ترتیب تعداد پرونده‌های تشکیل و پرداخت شده جمعاً ۳۱۴ هزار و ۲۹۰ پرونده با مبلغ تقریبی ۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که تنها ۱,۹۰۰ میلیارد تومان با سقف اعتبارات در نظر گرفته شده فاصله دارد.

وزارت اقتصاد شفاف سازی کند که آمار امسال است یا مجموع ۹۹ و ۱۴۰۰؟

هر چند وزارت اقتصاد اعلام نکرده که آمار مذکور، مجموع وام‌های ودیعه مسکن اعطایی از سوی بانک‌ها طی دو سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ است یا اینکه این آمار صرفاً به تسهیلات ودیعه مسکن در سال جاری (۱۴۰۰) اختصاص دارد؟

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=3800

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی