تاریخ : پنج شنبه, 19 مهر , 1403 7 ربيع ثاني 1446 Thursday, 10 October , 2024

اخبار داغ

تحلیل منصور ضابطیان درباره حمایت ویژه از آلبوم جدید شجریان معرفی شش عضو جدید هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه هفتمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت دانشی به میزبانی دانشگاه خاتم برگزار شد نقش موسسات مالی در حمایت از فرهنگ و هنر جزئیات دستور معاون اول رئیس جمهور برای تأمین منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز یک مسیر طولانی به نکات امنیتی در استفاده از کارت‌های بانکی دقت کنید اعتماد بیش از 27 میلیون هموطن به سپهر کارت پرداخت بیش از 133 هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی توسط بانک سپه اقدام مهم بانک مرکزی در افزایش شفافیت اعطای 198000 وام قرض‌الحسنه بانک صادرات ایران به بازنشستگان مدیرعامل بانک سپه فرا رسیدن هفته نیروی انتظامی را گرامی داشت بانک مرکزی اثر مسائل سیاسی بر اقتصاد را مهار کرد کسب رتبه برتر بانک سپه در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ممنوعیت تدریجی صدور «چک رمزدار (بین بانکی)» ​راهبرد بانک صادرات ایران گره‌گشایی از اقتصاد کشور و رفاه عمومی است برگزاری “طرح پویش مهر بانک سپه” جهت حمایت از دانش آموزان مناطق محروم سفته الکترونیک در سامانه «ست» عملیاتی شد هتل ۵ ستاره رشیدیه تهران افتتاح شد مدیرعامل بانک سپه شهادت دبیر‌کل حزب الله لبنان را تسلیت گفت بانک تجارت پیشتاز حمایت از جوانان با اعطای بیش از 17.7 همت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری

4

بررسی دلایل افزایش نرخ تورم در اردیبهشت

  • کد خبر : 40971
  • 08 خرداد 1403 - 18:39
بررسی دلایل افزایش نرخ تورم در اردیبهشت
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز عامل کوتاه مدت تورم است و برای کنترل تورم ابتدا باید بتوانید نرخ ارز را مدیریت کنید، گفت: بنابراین آغاز مسیر کنترل قیمت‌ها و مدیریت تورم از میانه راه کار صحیحی نیست.

به گزارش سرویس اقتصادی افق سرمایه؛: رضا غلامی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به دلایل افزایش تورم ماهانه در اردیبهشت ماه و بررسی گزارش تورم ماه‌های اردیبهشت در دولت، و در نهایت دستور به دستگاه‌های دولتی برای اقدام در خرداد ماه گفت: عمده کارشناسان معتقد هستند که تورم در کوتاه مدت متاثر از نرخ ارز است. این موضوع می‌تواند در اردیبهشت ماه نیز اثر خود را داشته باشد. در نتیجه اگر توجه به نرخ ارز نداشته باشیم و سیاست‌ها مبنی بر ایجاد بازارهای جدید برای افزایش نرخ تداوم داشته باشد، کار بیهوده‌ای است که به دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دولتی بگوییم که قیمت را مدیریت کنند.

چرا که این کار سبب آسیب به منابع و ایجاد مشکل برای آن وزارتخانه، نهاد یا شرکت خواهد شد. باید در ابتدا بتوانید نرخ ارز را مدیریت کنید و سپس به دستگاه‌ها اعلام کنید که متناسب با این نرخ ارز، کالاها و خدماتی که در حوزه تخصصی آنها قرار دارند را مدیریت کنند و اجازه ندهند قیمت آنها افزایش پیدا کند.

وی تاکید کرد: بنابراین آغاز مسیر کنترل قیمت‌ها و مدیریت تورم از میانه راه کار صحیحی نیست.

عدم امکان کنترل تورم در شرایط نوسان نرخ ارز

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه نرخ ارز رسمی در کشور، نرخ نیما است و این نرخ نباید دچار نوسانات شود، گفت: سایر نرخ‌ها نیز که شامل نرخ قاچاق نیز می‌شود، باید در بلند مدت به سمت نرخ نیما حرکت کنند. وقتی در نیما جمع شدند ما دو نرخ بیشتر نخواهیم داشت، یک نرخ 28.500 مربوط به کالاهای اساسی و دارو است و نرخ دیگر مربوط به سامانه نیما.

وی ادامه داد: باید تقاضا برای کالای قاچاق را کاهش دهیم و از طریق ارزی که با این کار آزاد می‌شود کالاهای مورد نیاز مانند لوازم آرایشی بهداشتی که هم اکنون به صورت قاچاق وارد می‌شود را از مسیر سامانه نیما تامین کنیم. اگر چنین شرایطی شکل بگیرد نرخ ارز قابل کنترل خواهد شد.

در چنین شرایطی شما می‌توانید به دستگاه‌ها دستور بدهید که برای کنترل قیمت اقدام کنند چرا که دیگر افزایش قیمت منطقی ندارد. اما در شرایطی که نرخ ارز در حال نوسان است و نرخ سازی بالاتر میانگین صورت می‌گیرد فشار آوردن به دستگاه‌ها برای کنترل تورم کاربرد چندانی نخواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=40971

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی