به گزارش سرویس مناطق ازاد افق سرمایه؛ امیرهوشنگ بابامرادی در جمع فعالین حوزه گردشگری خویشانتقادی با هدف اصلاح رویهها و نگرشهای جاری را از اهداف مدیریت توسعه گردشگری و میراث فرهنگی این سازمان دانست و اظهار داشت: هیچ جامعه و سازمانی در هیچ حوزهای به توسعهیافتگی گام ننهاد مگر با تکیه بر بازنگری، اصلاح و تقویت امور جاری. به همین منظور خویشانتقادی، واکاوی و مطالبهگری درون خانوادگی از جنبه اعتبار تخصصی و خلق انتظار صنفی میتواند بهترین گزینه برای حوزه گردشگری باشد.
وی اظهار داشت: سرزمینهای موفق در صنعت گردشگری؛ متکی بر حضور پرقدرت بخش خصوصی بوده و هستند. دولتها بیشتر نقش واسط و حامی را داشتهاند. بنابراین معتقدم بهصورت کلی و موردی (مصداقی) باید همهی بخشهای عملکردی زیر ذرهبین واکاوی و نقد قرار گیرند. به حتم آسیبها و ضعفهایی با تکیه بر این درک متقابل و متعالی قابل شناسایی هستند که در موقعیت معمول ممکن نخواهد بود. با هدف پیرایش و زدودن زنگارها از رویکردها و رهیافتها میتوانیم در قالب کرسیها و نشستهایی؛ سیمای عمومی صنعت گردشگری در منطقه آزاد اروند را به بوته نقد و تحلیل بسپاریم. افراد دارای نظرگاه و ایدهی عملیاتی در آسیبشناسی صنعت گردشگری، میتوانند در مسیر این آسیبشناسی یاریرسان ما باشند. مشروط بدین نظر که از توقف بر سر بدیهیات و مقدمات گذر کرده و به مفاهیم متعالیتر سیر کنیم.
بابامرادی با بیان اینکه این نشستها بهشرط رعایت سازوکارهای تخصصی و علمی حتماً حاوی دستاورد خواهند بود، گفت: نقد مبهم، وسیع، انتزاعی و بدون اشاره دقیق به چراییها و پدیدهها؛ هیچگاه به گرهگشایی و روشنگری منتج نخواهد شد. حتی تمرینی خواهد بود برای ارتقای دیدگاه و توان تخصصی همه ما فعالان و متولیان حوزه گردشگری تا دوراندیشانه و نوآورانهتر در این زمینه ادامه حضور دهیم.
او ضمن تأکید بر اینکه باید اعتراف کرد و پذیرفت که مهمترین فرصت اقتصادی مغفول در منطقه آزاد اروند، تاکنون صنعت گردشگری بوده است، افزود: برای هر فعالیتی در منطقه میتوان و باید پیوست گردشگری تدارک دید. معتقدم گسترش ارتباط منطقهای و جهانی، از راه دیپلماسی عمومی و گردشگری ممکن است. بنابراین باید پذیرای هر رویداد و کنشی بود که بتواند گردشگران را برای تجربهگری حضور در این منطقه اقناع کند. چیزی که تا کنون بدان کمتوجهی شده است.
این مقام مسئول تأکید کرد: اگر میخواهیم «اروند فرصت نوین گردشگری ایران» شود و بیش از یک شعار و هدف در آسمان خیال، بر زمین واقعیت نقش بندد؛ باید نوآوری، تکاپو و شتابمان بسیار و بیش از این شود. به همان اندازه که فرصتها در اقتصاد گردشگری فراواناند همانقدر زودگذرند و نمیتوان انتظار داشت رقبای داخلی و بیرونی بهواسطهی آماده نبودن ما؛ تأمل کرده و منتظر بمانند.
وی ادامه داد: مگرمیشود بدون شبکهسازی، ایجاد زنجیره گردشگری و ایدهپردازی؛ منطقهای را مستعد سرمایهگذاری و توجه در گردشگری کرد؟زیستبوم گردشگری بهعنوان جامعهای متکثر و گسترده برای هر عضو و موقعیت خود، نقش و مسئولیتی قائل است. همچون اجزای ریز و درشت یک سامانه کلان؛ همگان ما باید ابتدا نقش و سپس مسئولیت حرفهای و حتی اخلاقی خود را بدانیم. بدون توجه به این نکته ساده اما ارجمند؛ نظم و تعادل در تصمیمگیری و اجرا بر هم میخورد.
مدیرتوسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند، بی توجهی به نقش مؤثر چانهزنی و تنظیمگری در رابطهی متقابل بخشهای دولتی و خصوصی را غیرممکن دانست و تصریح کرد: این بلوغ ذهنی در هر دو بخش باید ایجاد گردد که هرکدام اختیار و مجال خود را در سیاستگذاری و تصدیگری دارند. کارگزاران دولتی و بخش خصوصی بیش از شعار و گرایش رسانهای، باید در عمل و با رویکرد «پراگماتیستی» (عملگرایانه) این رشد و کمال ذهنی را به اجرا بگذارند. جذب گردشگر با وجود چالشها به پشتکار و تلاشی فراتر از تمایل و شعار نیاز دارد. برنامهریزی و پژوهش میطلبد و بایسته است خلاقترین آدمها برای ایجاد جاذبه سفر در اروند به کار گرفته شوند.
انتهای پیام/