تاریخ : دوشنبه, 29 بهمن , 1403 19 شعبان 1446 Monday, 17 February , 2025

اخبار داغ

۱۴۰۴ هدیه ۱۰۰ میلیون ریالی برای بازنشستگان کشوری بیمه آسیا با آغاز دولت چهاردهم، یک محصول بزرگ بیمه ای و یک سامانه برخط ارائه خدمات به مردم را عملیاتی کرد پیشگیری و غربالگری بیماری‌های مزمن در اولویت باشد پرداخت بیش از ۸,۷۵۳ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری توسط موسسه اعتباری ملل نرخ حق الوکاله به کارگیری انواع سپرده‌های سرمایه‌گذاری در بانک پاسارگاد برای سال 1404 مدیرعامل بانک سپه فرا رسیدن نیمه شعبان و گرامیداشت روز سربازان گمنام امام زمان‌(عج) را تبریک گفت گام اساسی بانک تجارت در توسعه استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر خدمت‌رسانی بانک تجارت در روز چهارشنبه 24 بهمن‌ماه توسط شعب کشیک تعطیلی واحدهای ستادی و شعب بانک سپه در استان تهران در روز چهارشنبه 24 بهمن تمدید مهلت وکالتی نمودن سپرده‌های بانک پاسارگاد برای ثبت نام در چهارمین مرحله از طرح پیش‌فروش و فوق‌العاده «شرکت ایران خودرو» در سال جاری ارائه خدمات ویژه وکالتی نمودن حساب برای خرید از محصولات ایران خودرو در مؤسسه اعتباری ملل زمانی برای افتخارآفرینی 25 رییس شعبه برگزیده بانک تجارت الحاق خودروهای جدید به ناوگان پول‌رسان بانک سپه تغییر ساعات کاری شعب تهران به دلیل آلودگی و برودت هوا شعب کشیک بانک صادرات ایران در روز تعطیل شنبه فعال هستند اعلام اسامی شعبه‌های کشیک بانک پاسارگاد در تاریخ 20 بهمن ماه زمانی برای افتخارآفرینی 25 رییس شعبه برگزیده بانک تجارت تعطیلی واحدهای ستادی و شعب بانک سپه در استان تهران در روز شنبه ۲۰ بهمن اعلام شعب کشیک استان تهران در ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ درخشش پانزده رئیس شعبه برتر بانک پاسارگاد در پانزدهمین گردهمایی رئیسان موفق شعبه‌های نظام بانکی بیمه آسیا با 1300 میلیارد تومان سود، بالاترین درصد رشد سودآوری را در صنعت بیمه ثبت کرد

2

ضرر فیلترینگ به کسب و کار سنتی و مدرن

  • کد خبر : 48753
  • 19 دی 1403 - 17:00
ضرر فیلترینگ به کسب و کار سنتی و مدرن
معمولا، زمانی که درباره اثر فیلترینگ صحبت می‌کنیم، اذهان عمومی بیشتر به سمت کسب‌وکارهایی که بر پایه اقتصاد دیجیتال هستند سوق پیدا می‌کند؛ چراکه این تصور غلط وجود دارد که تنها کسب‌وکارهای فناورانه از فیلترینگ آسیب می‌بینند و از آنجا که محیط کسب‌وکار در ایران بیشتر مبتنی بر فعالیت‌های سنتی است، کمتر از قطع اینترنت آسیب خواهند دید.

به گزارش سرویس فناوری افق سرمایه؛ نادرست بودن این تصور زمانی بیشتر مسجل می‌شود که بدانیم بیشتر کسب‌وکارهای صنعتی هم از مبادی پیام‌رسان‌های داخلی برای ارتباط بیشتر استفاده می‌کنند و از سوی دیگر، مبادلات اندک بنگاه‌های اقتصادی با کشورهای خارجی، به دلیل نبود اینترنت عملا به صفر می‌رسد.

شاهد این ادعا هم اینکه فعالان اقتصادی اذعان کردند در بازه زمانی چند روزه که اینترنت جهانی در کشور مسدود بود، آسیب‌های زیادی به آنها وارد شد.

به گفته حسین سلاح‌‌‌ورزی، رئیس پیشین اتاق ایران، هر ساعت قطعی اینترنت، موجب ۱.۵میلیون دلار ضرر اقتصادی به کسب‌وکارها می‌شود. البته این همه ماجرا نیست؛ چراکه محدود شدن دسترسی به اینترنت در عصری که با نام اینترنت و داده‌های هوشمند شناخته می‌شود، موجب می‌شود افق سرمایه‌گذاری نیز فرو بکاهد؛ زیرا دسترسی آزاد به اینترنت یکی از شاخص‌هایی است که با آن، میزان آزاد بودن یک کشور را می‌سنجند و به‌جز این، زمانی که نسل‌های جدید احساس می‌کنند برای دسترسی به اینترنت دچار تنگنا شده‌اند، به فکر مهاجرت خواهند بود و به همین دلیل هم تمایل بیشتری به مهاجرت پیدا می‌کنند.در نهایت همین فرآیند موجب فرار مغزها در اقتصاد خواهد شد.

همچنین، در غیاب جریان آزاد اطلاعات، رقابت میان کسب‌وکارها نیز مختل می‌شود؛ چراکه بسیاری از پلتفرم‌های داخلی، افقی برای رقابت پیش چشم خود نمی‌بینند و زمانی که مشتریان آنها به دلیل فیلترینگ امکان دسترسی به رقبا را ندارند، ناچار هستند آنها را انتخاب کنند.

این امر از آن حیث دارای اهمیت است که جریان رقابت در بازار از بین می‌رود و به مرور زمان، کسب‌وکارهای سنتی، بدون حذف رقبای خود نمی‌توانند کار کنند. اقتصاد ایران پیش از این هم شاهد بود که با ایجاد انحصار در یک بازار، برخی سوداگرایان در بازارهای دیگر نیز سعی کردند بازارها را انحصاری کنند و هنوز هم که هنوز است، بعد از گذشت چند سال، با وجود اینکه بدنه دولتی به رقابت باور دارد، موفق نشده بازار انحصاری را رقابتی کند.

به‌طور کلی، در بخش‌‌‌های بازاریابی، ارتباطات درون تیمی، ارتباط با مشتری، تحقیق و توسعه و حتی بخش‌‌‌هایی که به نظر نمی‌رسد مانند تولید و تجارت همگی به اینترنت وابسته هستند، کسب‌وکارهای سنتی کمتر و کسب‌وکارهای نوآورانه بسیار بیشتر وابسته به این اینترنت هستند. بنابراین قطع اینترنت و در سطح گسترده آن فیلترینگ، موجب می‌شود مشکلات زیادی در تمام بخش‌‌‌های کسب‌وکار به وجود بیاید که در نهایت همه اینها به اقتصاد کشور آسیب خواهند زد. به همین دلیل است که کارشناسان معتقدند محدودیت اینترنت، فیلترینگ یا ملی شدن آن، در نهایت گریبان همه کشور را خواهد گرفت.

در روی دیگر سکه هم فعالان اقتصادی همگام با جهان و طی تلاش برای جهانی‌شدن، تلاش کردند به اقداماتی مانند فروش بر بستر پلتفرم‌های اینترنتی بپردازند و برخی از فرآیندهای کاری خود را در بستر کسب‌وکارهای مبتنی بر اینترنت انجام دهند، اما با فیلتر شدن این شبکه‌ها، تمام برنامه‌ریزی‌ آنها به هم ریخت و با ادامه این روند تشدید شد. از سوی دیگر سرمایه‌گذارانی که پیش از این سعی در توسعه این بخش داشتند، هرگز دوباره به سرمایه‌گذاری مجدد در این بخش فکر نکردند. به همین دلیل اگر ادعا کنیم فیلترینگ اینترنت به از بین رفتن روند توسعه‌ کسب‌وکارهای سنتی هم منجر خواهد شد، دچار اشتباه نشده‌ایم. همچنین، اگر عمیق‌تر و دقیق‌تر نگاه کرد، می‌توان فهمید کسب‌وکارهایی که زیان دیده‌اند، خیلی سخت ممکن است دوباره اعتماد خود به محیط کسب‌وکار را به دست بیاورند و بتوانند اقدام به سرمایه‌گذاری کنند. به همین دلیل، نباید از اثرات مستقیم و غیرمستقیم فیلترینگ بر اقتصاد غافل ماند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=48753

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی