تاریخ : شنبه, 15 اردیبهشت , 1403 26 شوال 1445 Saturday, 4 May , 2024

اخبار داغ

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید ابراهیمی «روز معلم» را به اساتید، مدرسان و فعالان علمی و آموزشی خانواده بزرگ بانک سپه تبریک گفت پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد رشد قابل توجه 237درصدی درآمد تسهیلات اعطایی “وپاسار” در فروردین ماه‌1403 رشد نقدینگی تحت کنترل بانک مرکزی رشد شدید سهم بدهی بانکها در ترازنامه بانک مرکزی از ابتدای دولت بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد پروانه فعالیت رسمی شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی صادر شد امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید چالش نرخ بهره بانکی ۴۰ درصدی و نبود نقدینگی بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد حذف کارت بانکی این شش بانک بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران روابط‌عمومی‌ها برند سازمان را حفظ می‌کنند بسترسازی برای پرداخت کلیه تسهیلات خرد بانک توسعه تعاون از طریق تی تی پلاس برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان مزایده عمومی املاک بانک سامان افزایش ۷۱ درصدی درآمد مالیاتی دولت در سال گذشته

10

جزئیات افزایش قیمت مصالح ساختمانی تا اسفند 1400

  • کد خبر : 8097
  • 05 بهمن 1400 - 13:55
جزئیات افزایش قیمت مصالح ساختمانی تا اسفند 1400
تورم برخی انواع مصالح ساختمانی امسال سه رقمی شد، گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که نرخ تورم مصالح ساختمانی در بهار امسال از ۸۸ درصد گذشت و در تابستان بیشتر از ۶۵ درصد بود.

به گزارش سرویس بازار افق سرمایه، تابستان قطع برق و این بار قطع گاز صنایع فولاد و کارخانجات سیمان را به چالش کشیده است. تاثیر قطع برق بر کارخانجات سیمان در حدی بود که تابستان بهای هر پاکت سیمان به بالای ۱۰۰ هزار تومان رسید اما آیا با قطع گاز التهابی دوباره در انتظار بازار مصالح ساختمانی است؟

چالش قطع گاز کارخانجات سیمان

عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره قطع گاز کارخانجات سیمان گفت: کارخانجات سیمانی که در مناطق مشمول قطع گاز بودند با قطعی مواجه شدند ولی به عنوان جایگزین به آنها سوخت دوم (مازوت) دادند. به همین دلیل است که میزان تولید با کاهش همراه نبود و بنابراین در بخش سیمان مشکلی از بابت کاهش تولید نداریم، هرچند که مازوت برای این صنعت مشکلاتی به همراه دارد اما به هر حال تولید به حد کافی انجام می‌شود.

او همچنین افزود: تا این لحظه در بحث تولید سیمان کاهش آن چنانی وجود نداشته است که البته تغییر فصل باعث شده که میزان مصرف کاهشی و تعادل برقرار شود. قیمت‌ها زمانی افزایش پیدا می‌کند که کارخانجات توان تولید نداشته باشند و تقاضا افزایشی باشد اما درحال‌حاضر و در فصل زمستان که ساخت‌وساز کاهشی است، التهاب تابستان در بازار سیمان رخ نمی‎دهد.

البته شیخان پیش‌تر از این گفته بود که حمل مازوت از مراکز توزیع به کارخانجات سیمان به ناوگان ترابری قوی نیاز دارد و چون این ناوگان باید هم‌زمان به نیروگاه‌ها سرویس دهند ممکن است در تامین مازوت وقفه‌ای به وجود آید.

دلیل قطع گاز صنایع فولاد

رضا شهرستانی، عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد هم درباره قطع گاز صنایع فولاد گفت: قطع گاز صنایع فولاد در بازار فولاد و میلگرد التهاب ایجاد نمی‌کند زیرا هم میزان مصرف فولاد نسبت به سال گذشته کمتر شده و هم اینکه مازاد تولید نسبت به مصرف وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود که قیمت‌ها به آن صورت افزایشی نباشد.

او تاکید می‌کند: درحال‌حاضر مهم‌ترین دغدغه کارخانجات فولاد از دست رفتن ظرفیت تولید و تعطیلی کارخانجات فولاد است. صنعت فولاد در سه ماه اول امسال با کمبود برق مواجه بود و حالا قطع گاز هم به آن اضافه شده است. این موضوع باعث کمبود مواد اولیه از جمله آهن اسفنجی و زیان‌ده شدن صنایع پایین دستی شده است و درحال‌حاضر بیش ۱۱۰ شرکت در وضعیت زیان هستند و ۸۰ درصد آنها به طول کامل تعطیل کرده‌اند و اگر این موضوع ادامه پیدا کند با نابودی بخشی از این صنعت مواجه خواهیم شد.

او درباره قیمت فعلی میلگرد هم گفت: میلگرد در بازار از شاخه‌ای ۱۴ هزار و ۶۰۰ تا ۱۵ هزار و ۳۰۰ معامله می‌شود و سیاست وزارت صمت این است که کلیه تولیدات باید وارد بورس کالا شوند اما متاسفانه کل زنجیره وارد بورس کالا نشده و کار نیمه تمام باقی مانده است. این موضوع باعث شده است که محصولات صنایع بالادستی مانند آهن اسفنجی ۲ هزار تومان کاهش قیمت داشته باشد و از طرف دیگر شمش و محصولاتی مانند میلگرد ۲ هزار تومان افزایش نرخ را تجربه کند. این موضوعات باعث برهم خوردن توازن شده و شرکت‌ها پایین دستی را دچار زیان کرده است.

تاثیر قطع گاز بر صنعت فولاد

شهرستانی با اشاره به تاثیر تعطیلی بخشی از ظرفیت صنایع فولاد بر بازار هم تاکید کرد: ثبات نسبی یا کاهش فعلی قیمت فولاد مانند دست شکسته‌ای است که هنوز درد آن نمایان نشده است اما با تعطیلی ظرفیت تولید صنایع در آینده با قیمت‌های نجومی در این بازار مواجه خواهیم شد.

او درباره تاثیر قطع گاز بر صنعت فولاد توضیح داد: بیشترین مصرف گاز، صنعت فولاد در بخش احیا است و تنها سوخت مورد استفاده بخش احیا گاز است و جایگزین دیگری ندارد اما در بخش‌های دیگر مانند نورد یا گندله‌سازی از می‌توان از سوخت مایع استفاده کرد. قطعی گاز باعث فلج شدن کل زنجیره این صنعت شده است.

پیش از این جواد اوجی، وزیر نفت هشدار داده بود که زمستان سختی در پیش است و چیزی نزدیک به ۲۰ درصد سوخت زمستانه نیروگاه‌های برق تامین نشده است. با این شرایط تامین پایدار انرژی به چالش جدی فعالان صنایع، به ویژه صنعت سیمان و فولاد تبدیل شده است.

علیرضا رزم‌حسینی، وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت در نشست کارگروه تنظیم بازار هم در مرداد امسال اعلام کرد: میزان برقی که درحال‌حاضر در اختیار این واحدهاست تنها برای گرم نگه داشتن کوره‌ها کافی است و این اختلال در تولید موجب ایجاد چالش در حفظ بازارهای خارجی و مشکل در قراردادهای داخلی برای صنایع سیمان و فولاد شده است.

تورم سالانه مصالح ساختمانی

تورم سالانه مصالح ساختمانی در بهار سال ۱۴۰۰ به ۸۸.۴ درصد رسیده است که نسبت به نرخ تورم سالانه مصالح ساختمانی در فصل بهار ۵.۱ درصد کاهش داشته است. همچنین گزارش تورم فصلی مصالح ساختمانی حاکی از آن است که در فصل بهار ۱۴۰۰ نرخ تورم نهاده‌های ساختمانی معادل ٧،٢ درصد بوده است که در مقایسه با فصل قبل ١٢.٢ واحد درصد کاهش داشته است. منظور از تورم فصلی، درصد تغییر عدد شاخص قیمت در فصل جاری نسبت به عدد شاخص در فصل قبل است.

مرکز آمار ایران همچنین گزارش داد که شاخص قیمت نهاده‌های ساختمانی تهران در فصل تابستان امسال به عدد ۱۱۵۴.۲ رسید که این رقم نسبت به شاخص بهار امسال ٧.٢ درصد افزایش نشان می‌دهد. بر اساس این گزارش هرچند که تورم نقطه‌ای مصالح ساختمانی در تابستان امسال نسبت به فصل بهار کاهش ۳۵.۵ درصدی داشته، اما نرخ تورم نقطه‌ای مصالح ساختمانی در تابستان همچنان بالاتر از نرخ تورم عمومی بوده و به ۶۵.۲ درصد رسیده است. این موضوع در حالی رخ می‌دهد که نرخ تورم نقطه‌ای مصالح ساختمانی در بهار سه رقمی شده و مرکز آمار آن را ۱۰۰.۷ درصد گزارش کرده بود.

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=8097

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی