تاریخ : چهارشنبه, 12 اردیبهشت , 1403 23 شوال 1445 Wednesday, 1 May , 2024

اخبار داغ

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید ابراهیمی «روز معلم» را به اساتید، مدرسان و فعالان علمی و آموزشی خانواده بزرگ بانک سپه تبریک گفت پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد رشد قابل توجه 237درصدی درآمد تسهیلات اعطایی “وپاسار” در فروردین ماه‌1403 رشد نقدینگی تحت کنترل بانک مرکزی رشد شدید سهم بدهی بانکها در ترازنامه بانک مرکزی از ابتدای دولت بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد پروانه فعالیت رسمی شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی صادر شد امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید چالش نرخ بهره بانکی ۴۰ درصدی و نبود نقدینگی بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد حذف کارت بانکی این شش بانک بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران روابط‌عمومی‌ها برند سازمان را حفظ می‌کنند بسترسازی برای پرداخت کلیه تسهیلات خرد بانک توسعه تعاون از طریق تی تی پلاس برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان مزایده عمومی املاک بانک سامان افزایش ۷۱ درصدی درآمد مالیاتی دولت در سال گذشته

4

فناوری‌های نوین مالی محور توسعه نظام بانکی

  • کد خبر : 12082
  • 11 اردیبهشت 1401 - 15:19
فناوری‌های نوین مالی محور توسعه نظام بانکی
فناوری‌های نوین مالی باید در کشور رشد و توسعه پیدا کند و در واقع این مبنای توسعه نظام مالی و بانکی خواهد بود.

به گزارش سرویس بانک افق سرمایه، علی صالح‌آبادی رییس کل بانک مرکزی در دیدار با فعالان فناوری‌های مالی ایران (فین‌تک‌) اظهار داشت: اعتقاد بنده این است که دسترسی مردم را به نظام بانکی چه در حوزه خدمات بانکی و چه در بخش تسهیلات بانکی باید سهل کنیم که در این راه حوزه فناوری‌های نوین مالی نقش بسیار مهمی می‌تواند داشته باشد.

صالح‌آبادی با اشاره به اینکه جلسه امروز به عنوان یک مقدمه برای تعامل بیشتر و حمایت از فعالیت‌های دانش بنیان خواهد بود، اظهار داشت: در سال‌های اخیر تکنولوژی‌های جدید همچون بلاک چین تاثیرات زیادی در بخش های مختلف ایجاد کرده است؛ حتی شکل ارزیابی‌ها و اعتبارسنجی‌ها نیز می‌تواند تفاوت پیدا کند، بنابراین بسترهای جدیدی که در دنیا شکل گرفته‌اند می‌توانند در آینده نقش موثرتری را در بین ذی‌نفعان مختلف ایفا کنند.

صالح آبادی در پایان تاکید کرد: مطمئنا در دوره‌ای که بنده در بانک مرکزی هستم، فناوری های نوین مالی باید در کشور رشد و توسعه پیدا کند و در واقع این مبنای توسعه نظام مالی و بانکی خواهد بود.

سندباکس بانک مرکزی به زودی رونمایی خواهد شد

صالح آبادی در ادامه با اشاره به ضرورت مواردی چون کاهش بهای تمام شده پول، خروج از انجماد دارایی‌های بانکها و اعتبارسنجی گفت: به نظر بنده تسهیلات را باید به شخص حقیقی یا حقوقی معتبر بدهیم نه به شخصی که لزوما وثیقه خوبی دارد. ضمن اینکه مفهوم اعتبار به جای پول را باید نهادینه کنیم.

وی مباحثی از جمله قراردادهای هوشمند، درآمدهای غیر مشاع و نظارت بر مصرف صحیح تسهیلات شبکه بانکی از جمله مواردی دانست که با همکاری فناوری‌های حوزه مالی می‌تواند منجر به تغییرات در حوزه پول و بانکداری شود.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: امضای دیجیتال، سفته الکترونیکی؛ احراز هویت غیرحضوری و موضوع اعتبارسنجی جزو مهمترین مقوله مربوط به شمولیت مالی باشد که اتفاقات خوبی هم در این زمینه رخ داده است. همچنین موضوع کیف پول الکترونیکی، هوش مصنوعی بلاکچین و بانکداری باز نیز جزو موضوعات مهم و راهبردی در نظام بانکی هستند.

رییس کل بانک مرکزی، با اشاره به لزوم حمایت از نخبگان صنعت فناوری در کشور گفت: بانک مرکزی به عنوان نهاد تنظیم‌گر در بازار پول می‌توانیم بستری را فراهم کنیم که نوآوری‌ها رشد کنند و استعدادها بالقوه به بالفعل تبدیل شوند که رشد حوزه فناوری، موجب رشد صنعت بانکداری و همچنین افزایش سهولت دسترسی مردم به خدمات و تسهیلات نظام بانکی خواهد شد.

صالح آبادی پیشنهادی مطرح کرد و گفت: کارگروه تخصصی فین تیکها با محوریت شرکت ملی انفورماتیک و با حضور همکاران حوزه‌های ذی‌نفع ما از بانک مرکزی و همچنین بخش خصوصی تشکیل شود که عملکرد و تصمیمات این کارگروه نیز هر سه ماه یکبار پایش خواهد شد.

وی همچنین در پایان از رونمایی از سند باکس بانک مرکزی خبر داد و افزود: در روزهای آتی و بعد از تعطیلات پیش رو سندباکس بانک مرکزی با محوریت شرکت ملی انفورماتیک رونمایی خواهد شد.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: نگاه بنده همواره بر رشد و توسعه حوزه فناوری بوده که نتیجه این کار باعث رضایتمندی همه ذی نفعان مختلف خواهد شد و تسهیل دسترسی مردم به تسهیلات و خدمات را به دنبال خواهد داشت. همچنین محورهای اصلاح نظام بانکی را در اصلاح رابطه دولت با بانک مرکزی و نظام بانکی، اصلاح رابطه بانک مرکزی و بانک ها و اصلاح رابطه بانک‌ها با مشتریان تعریف کردیم که همه این ها نیازمند تحول و اصلاح است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=12082

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی