تاریخ : یکشنبه, 9 اردیبهشت , 1403 20 شوال 1445 Sunday, 28 April , 2024

اخبار داغ

رشد نقدینگی تحت کنترل بانک مرکزی رشد شدید سهم بدهی بانکها در ترازنامه بانک مرکزی از ابتدای دولت بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد پروانه فعالیت رسمی شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی صادر شد امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید چالش نرخ بهره بانکی ۴۰ درصدی و نبود نقدینگی بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد حذف کارت بانکی این شش بانک بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران روابط‌عمومی‌ها برند سازمان را حفظ می‌کنند بسترسازی برای پرداخت کلیه تسهیلات خرد بانک توسعه تعاون از طریق تی تی پلاس برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان مزایده عمومی املاک بانک سامان افزایش ۷۱ درصدی درآمد مالیاتی دولت در سال گذشته تداوم تأمین ارز واردات کالاهای اساسی اطلاعیه جدید بانک مرکزی درباره تخصیص ارز افزایش نرخ سود بین بانکی تکریم مدیر پیشین و معرفی سرپرست جدید مدیریت سرمایه انسانی بانک توسعه تعاون ورود ایران چک‌های ۵۰۰هزار تومانی به بازار

4

پردرآمدها یارانه دریافت می‌کنند

  • کد خبر : 14221
  • 08 تیر 1401 - 15:29
پردرآمدها یارانه دریافت می‌کنند
عضو گروه کارگری شورای عالی کار بیان کرد: دولت هرقدر هم که دهک دهم درآمدی را از دریافت‌کنندگان یارانه ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومانی کنار بگذارد، بازهم گروه پردرآمدها سهم خود را به صورت غیرمستقیم خواهند گرفت.

به گزارش سرویس اقتصادی افق سرمایه، در گزارش مرکز آمار ایران آمده است سه دهک اول درآمدی یعنی همان بخش از جامعه که دولت برای آنها یارانه ۴۰۰ هزار تومانی درنظر گرفته است به ترتیب با ۱۹٫۵ واحد درصد، ۱۷٫۹ واحد درصد و ۱۶٫۶ واحد درصد تورم روبرو بوده‌اند.

در مقابل شهروندان ۶ دهک درآمدی بعدی که دولت در برنامه اصلاح ارز ترجیحی برای آنها یارانه ۳۰۰ هزار تومانی کنار گذاشته است، به ترتیب از ۱۵٫۸ واحد درصد، ۱۴٫۸ واحد درصد، ۱۴٫۱ واحد درصد، ۱۳٫۱ واحد درصد، ۱۱٫۹ واحد درصد و ۱۰٫۶واحد درصد تورم روبرو بوده‌اند.

به نظر می‌رسد در این میان تنها اقلیت کمتر شاخته شده دهک دهم درآمدی هستند که متحمل کمترین فشار تورمی شده‌اند. به روایت مرکزآمار ایران این گروه درآمدی که در برنامه اصلاح ارز ترجیحی دولت تنها به یارانه نان، دارو و بنزین دسترسی دارند، با تورمی ۸٫۴ واحد درصدی، کمترین زیان اقتصادی را متحمل شده‌اند.

تفاوت بیش از ۱۰۰ درصدی تورم دهک اول و دهم در حالی است که هدف دولت از پرداخت یارانه معیشتی جدید حمایت از دهک‌های درآمدی ضعیفتر بود. از این منظر گزارش اخیر مرکز آمار ایران یکبار دیگر این ادعا را ثابت کرد که تحت هر شرایطی همیشه دهک‌های درآمدی کمتر برخوردار بازنده افزایش نرخ تورم هستند و در مقابل دهک پردرآمد از این جابجایی متحمل زیان کمتری خواهند شد.

فرارمز توفیقی، عضو گروه کارگری شورای عالی کار می‌گوید: دولت هرقدر هم که دهک دهم درآمدی را از دریافت‌کنندگان یارانه ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومانی کنار بگذارد، بازهم گروه پردرآمدها سهم خود را به صورت غیرمستقیم خواهند گرفت.

وی در توضیح این اتفاق می‌گوید: دهک دهمی ‌همان کسانی هستند که در بازارهای مختلف تامین کننده عمده و اصلی کالا و خدمات محسوب می‌شوند، وقتی در نتیجه اجرای اصلاح ارز ترجیحی در قیمت یک کالا یا خدماتی تغییر به وجود می‌آید و افزایشی صورت می‌گیرد، در مقابل این افزایش به سایر بازارها نیز سرایت خواهد کرد و عرضه کننده قیمتش را به روز می‌کند.

توفیقی می افزاید: نتیجه این به روز شدن، گرانی کالا و خدمات است، خواه در سبد اقلام خوردنی و آشامیدنی باشد یا نه فرقی نمی‌کند، دهک‌های کم برخوردار به صورت مستقیم یا غیر مستقیم هزینه این افزایش را از محل یارانه جدید و حتی موجودی جیب خود پرداخت خواهند کرد.

وی افزاید: به همین دلیل است که با صدور و بخشنامه روند افزایش قیمت‌ها نه به عقب بازمی‌گردد و نه متوقف می‌شود، اقتصاد و کنترل قیمت‌ها یک مسئله فرآیندی است و دستوری نمی‌توان آنرا کنترل کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=14221

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی