تاریخ : دوشنبه, 24 اردیبهشت , 1403 6 ذو القعدة 1445 Monday, 13 May , 2024

اخبار داغ

دیدارهای مدیرعامل بانک تجارت با مدیران ارشد صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش پرچم ملل را سربلند نگه داریم سهامداران شرکت اقتصادی نگین گردشگری در انتظار نتایج سرمایه‌گذاری‌های تازه رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی حضور فعال و پرقدرت بانک تجارت در نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش حضور فعال بانک صادرات ایران در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی کسب رتبه برتر بانک سپه در تعداد تراکنش‌های شبکه پرداخت طی فروردین ماه 1403 رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد سرکوب نرخ بهره بین بانکی با افزایش تزریق پول بانک مرکزی هشتمین مرحله قرعه‌کشی سپرده سبای بانک پارسیان برگزار شد حضور فعال بانک سامان در نمایشگاه صنعت پخش ایران تحقق 98درصدی تکالیف مقرر در قانون بودجه در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بانک پارسیان در جهت محرومیت‌زدایی و توسعه عدالت اجتماعی آگهی دعوت از داوطلبان عضویت در هیئت مدیره شرکت اعتباری ملل ارائه طرح “پیش ‌درآمد” با هدف توانمندی‌سازی مالی جزئیات جدید از حذف چک کاغذی اعلام جزییات نحوه دریافت و میزان ارز دانشجویی چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید ابراهیمی «روز معلم» را به اساتید، مدرسان و فعالان علمی و آموزشی خانواده بزرگ بانک سپه تبریک گفت پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد

0

تحریم های نفتی موجب رشد در زمینه پالایشگاهی

  • کد خبر : 36766
  • 21 بهمن 1402 - 12:14
تحریم های نفتی موجب رشد در زمینه پالایشگاهی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: تحریم‌های نفتی موجب شد در زمینه‌ پالایشگاهی به توانمندی‌های خوبی دست پیدا کنیم و حالا وقت بهره‌برداری از این توانایی‌هاست تا با ارائه‌ آن‌ها به کشورهای دوست به منافع دوطرفه و متقابل دست پیدا کنیم.

به گزارش سرویس اقتصادی افق سرمایه؛ اگرچه تحریم ذاتاً یک عمل ناعادلانه است و با روح انسانیت در تعارض قرار دارد، اما هیچ چیز مطلقاً بد یا خوبی در دنیا وجود ندارد، همین تحریم هم مزایایی برای کشورهای تحت تحریم دارد که از جمله مهمترین آنها می توان به خوداتکایی این کشورها اشاره کرد.

کشور ایران در سال‌های طولانی که هدف تحریم‌ها بوده است، یاد گرفته که چه طور روی پای خودمان بایستد و با اتکا به توانمندی‌های داخلی به رفع نیازها بپردازد.

تحریم‌های نفتی موجب شد در زمینه‌ پالایشگاهی به توانمندی‌های خوبی دست پیدا کنیم، به نظر می‌رسد، حالا وقت بهره‌برداری از این توانایی‌هاست تا با ارائه‌ آن‌ها به کشورهای دوست به منافع دوطرفه و متقابل دست پیدا کنیم.

در همین ارتباط، وزارت نفت سیاست همکاری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی را در دستور کار قرار داد، این سیاست در ارتباط با کشورهای مختلف مانند ونزوئلا و ازبکستان به کار گرفته شد و همچنان ادامه دارد.

رئیس جمهور کشورمان سید ابراهیم رئیسی طی سفری به منطقه ‌آمریکای لاتین، گسترش همکاری‌های تهران را با کشورهای این منطقه در حوزه‌ پالایشگاهی و پتروشیمی پیگیری کرد.

این تلاش ها را می‌توان به منزله‌ قدم رو به جلویی از سوی کشور‌ در راستای بازارسازی برای فروش نفت قملداد کرد.

‌سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه در دولت سیزدهم سیاست‌ها در راستای بهره‌برداری حداکثری از توان داخلی و اتکا به خود طرح‌ریزی شد، تصریح کرد: تحول و بازآفرینی تجارت انرژی ایران مبتنی بر سیاست بازارسازی تضمینی از طریق همکاری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و همچنین پتروشیمی فراسرزمینی در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در طی دو سال اخیر از بازارسازی سنتی که به واسطه تحریم‌ها با محدودیت روبرو بود، فاصله گرفتیم و به سمت بازارسازی تضمینی از طریق همکاری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی رفتیم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: موضوع مهم این است که در شرایط فعلی تحریمی، منابع ارزی کافی برای سرمایه‌گذاری به منظور ساخت پالایشگاه نداریم، بنابراین، صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای دیگر و همکاری در تجهیز پالایشگاه های موجود در دیگر کشورها مدنظر قرار گرفت.

میرتاج الدینی گفت: پالایشگاه‌هایی در کشورهای مختلف ساخته شده که به دلیل تحریم یا عدم سرمایه‌گذاری با مشکل تولید مواجه هستند و از ظرفیت کاملشان استفاده نمی شود، در برخی موارد پالایشگاه مستهلک شده است. تعداد کثیری از این پالایشگاه ها در آمریکای جنوبی، سوریه، عراق، آفریقا و آسیای مرکزی وجود دارد که هدف کشورمان برای بازسازی هستند.

وی ادامه داد: بازسازی پالایشگاه‌های فراسرزمینی با تجهیزات ایرانی که با نفت خام کشورمان همخوانی دارد و تأمین خوراک ظرفیت اضافه شده و بازسازی شده پالایشگاه مذکور، به معنای بازارسازی برای نفت خام ایران بدون محدودیت تحریمی است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: برای تسویه مالی به جای نفت فروخته‌شده، محصولات خروجی پالایشگاه را به فروش می‌رسانیم، به این ترتیب، بدون قابلیت تحریم‌شدن، محصولات خروجی نظیر بنزین، نفتا، گازوئیل و غیره را می‌فروشیم.

میرتاج الدینی گفت: با توجه به آنچه در بالا گفته شد، اقدامات دولت سیزدهم در جهت تحقق ایران قوی از طریق تحول و بازآفرینی تجارت نفت خام ایران اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: موضوع مهم این است که همه اقداماتی که شرح داده شد، در شرایط کامل تحریمی به دست آمد، این نوع سیاست‌گذاری‌ها در واقع نوعی ریل‌گذاری برای اتکا به خود و استفاده از توان دانش‌بنیانی کشور در راستای بازارسازی برای فروش نفت کشور به دور از تحریم ها بود، به عبارت دیگر، خنثی‌سازی تحریم ها در دستور کار قرار گرفت.

میرتاج الدینی اضافه کرد: کشورها در مقابل تحریم واکنش‌های مختلفی نشان می دهند، دولت سیزدهم سیاست اتکا به خود و تحول و بازآفرینی تجارت نفت خام کشور را مدنظر قرار داد که نتیجه اش رشد اقتصادی مطلوب در سال جاری بود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=36766

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی