تاریخ : دوشنبه, 17 اردیبهشت , 1403 28 شوال 1445 Monday, 6 May , 2024

اخبار داغ

تحقق 98درصدی تکالیف مقرر در قانون بودجه در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بانک پارسیان در جهت محرومیت‌زدایی و توسعه عدالت اجتماعی آگهی دعوت از داوطلبان عضویت در هیئت مدیره شرکت اعتباری ملل ارائه طرح “پیش ‌درآمد” با هدف توانمندی‌سازی مالی جزئیات جدید از حذف چک کاغذی اعلام جزییات نحوه دریافت و میزان ارز دانشجویی چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید ابراهیمی «روز معلم» را به اساتید، مدرسان و فعالان علمی و آموزشی خانواده بزرگ بانک سپه تبریک گفت پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد رشد قابل توجه 237درصدی درآمد تسهیلات اعطایی “وپاسار” در فروردین ماه‌1403 رشد نقدینگی تحت کنترل بانک مرکزی رشد شدید سهم بدهی بانکها در ترازنامه بانک مرکزی از ابتدای دولت بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد پروانه فعالیت رسمی شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی صادر شد امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید چالش نرخ بهره بانکی ۴۰ درصدی و نبود نقدینگی بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد حذف کارت بانکی این شش بانک بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران روابط‌عمومی‌ها برند سازمان را حفظ می‌کنند

3

حذف قانون معافیت مالی به نفع کشور

  • کد خبر : 38076
  • 16 اسفند 1402 - 11:21
حذف قانون معافیت مالی به نفع کشور
کارشناس اقتصادی بیان کرد: مالیات در دنیا یک سری وظایف را برعهده دارد یعنی وضع می‌شود به خاطر یک سری وظایفی که یکی از آن‌ها تامین درآمد دولت است، دو حرکت به سمت عدالت اجتماعی است، سوم هدایت سرمایه‌ها به بخش‌هایی که بیشتر مورد توجه دولت است و در یک جایی که معافیت می‌دهید گسستگی ایجاد می‌کنید بنابراین معافیت در کل سیستم مالیاتی باید حذف شود.

به گزارش سرویس اقتصادی افق سرمایه؛ یکی از راه‌های افزایش اتکای بودجه به مالیات، هدفمند کردن معافیت‌های مالیاتی است. از قانون مالیات‌های مستقیم گرفته تا قانون بودجه، معافیت‌های مختلفی در نظر گفته شده است که همین معافیت موجب محروم شدن اقتصاد از مالیات حاصل از سود این فعالیت‌ها شده است. در همین خصوص محمد برزگری، رئیس مرکز آموزش پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی می‌گوید: در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۷۰ همت معافیت مالیاتی داده شده که اندازه درآمد‌های مالیاتی همان سال است.

وی افزود: البته بخش کشاورزی و سود سپرده اشخاص حقیقی که اظهارنامه‌ای در رابطه با آن به سازمان امور مالیاتی نمی‌رسد در آمار محاسبه مالیات‌ها نیستد، علاوه بر این قوانین متعددی هم برای معافیت بخش‌های مختلف وجود دارد.

رئیس مرکز آموزش پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی معتقد است که معافیت‌های مالیاتی موجب غیر شفاف شدن برخی فعالیت‌های اقتصادی شده و زمینه فرار مالیاتی را فراهم می‌کند. برزگری می‌گوید: یک سری افراد و فعالان اقتصادی هم هستند که از مسیر خاکستری بین معافیت مالیاتی و نداشتن معافیت مالیاتی استفاده می‌کنند. مثلا فعالیت کشاورزی معاف از مالیات است، اما یک سری از فعالیت‌ها وجود دارد که کشاورزی نیست، اما با بخش کشاورزی تعامل دارد و چون کشاورزی کلا معاف از مالیات است آن بخش‌ها هم شفاف نمی‌شود و مالیات نمی‌دهند.

وی اضافه کرد: ما اغلب معافیت‌ها را نرخ صفر محاسبه می‌کنیم در حالی که اگر نرخ مالیات برای مثال ۲۵ درصد است باید ۲۴ درصد معافیت داده شود ولی ۱ درصد را نگه داشت و نرخ مالیات را صفر نکرد.

رئیس مرکز آموزش پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی ادامه داد: وقتی نرخ مالیاتی را صفر می‌کنیم یعنی یک تکه اقتصاد را غیر شفاف کرده ایم.

برزگری گفت: ما باید برای حقیقی‌ها و حقوقی‌ها سقف معافیت مالیاتی قرار بدهیم یعنی بگوییم هر چه قدر می‌خواهی از معافیت‌ها استفاده کن، اما به میزان مشخصی سقف دارد.

بر اساس بررسی‌های اماری میزان درآمد‌های مالیاتی در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۲۵ هزار میلیارد تومان بوده است و میزان معافیت مالیاتی براورد شده هم ۳۴۵ هزار میلیارد بوده است. همچنین در سال ۱۴۰۱ نیز درآمد‌های مالیاتی حدود ۴۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است و ۴۷۰ هزار میلیارد تومان میزان برآوردی معافیت‌های مالیاتی داده شده به بخش‌های مختلف بدون در نظر گرفتن فرار‌های مالیاتی است.

روند سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نشان هم همبستگی بین درآمد‌های مالیاتی و معافیت‌های مالیاتی دارد. یعنی به میزانی که درآمد مالیاتی وجود دارد، درآمد از دست رفته مالیاتی از محل معافیت مالیاتی نیز وجود دارد. بر همین اساس با توجه به قانون بودجه ۱۴۰۲ که درآمد حدود ۷۵۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده، می‌توان تخمین زد که  همین امسال حدود ۷۵۰ هزار میلیارد تومان هم معافیت مالیاتی وجود داشته باشد.

یزدی زاده، اقتصاددان معتقد است که مالیات در جهان کارکرد‌هایی دارد که معافیت‌های مالیاتی این کارکرد را نقض می‌کند. وی می‌گوید: مالیات در دنیا یک سری وظایف را برعهده دارد یعنی وضع می‌شود به خاطر یک سری وظایفی که یکی از آن‌ها تامین درآمد دولت است، دو حرکت به سمت عدالت اجتماعی است، سوم هدایت سرمایه‌ها به بخش‌هایی که بیشتر مورد توجه دولت است.

این اقتصاددان افزود: در یک نظام مالیاتی پیشرفته شما معافیتی ندارید، نرخ صفر هم می‌توانید داشته باشید برای کوتاه مدت ولی با ابزاری که وجود دارد باید این اهداف را دنبال کنیم که هرگونه تخفیف مالیاتی و نه حتی معافیت مالیاتی که می‌خواهید بدهید باید توجیه داشته باشد.

یزدی زاده خاطر نشان کرد: معضلی که معافیت‌های مالیاتی درست می‌کند این است که یکپارچگی نظام مالیاتی را با اختلال ایجاد می‌کند یعنی در یک جایی که معافیت می‌دهید گسستگی ایجاد می‌کنید بنابراین معافیت در کل سیستم مالیاتی باید حذف شود، نرخ صفر را می‌توانیم اعمال کنیم.

بر اساس اظهارات رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۳ حکمی وجود دارد که در آن معافیت مالیاتی برای اشخاص حقیقی به ۵۰ میلیارد و برای اشخاص حقوقی به ۵۰۰ میلیارد تومان محدود می‌شود. موضوعی که اگر اجرایی شود پیش بینی می‌شود که ۵۰ هزار میلیارد تومان به درآمد‌های مالیاتی اضافه شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=38076

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی