تاریخ : پنج شنبه, 20 اردیبهشت , 1403 2 ذو القعدة 1445 Thursday, 9 May , 2024

اخبار داغ

رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی حضور فعال و پرقدرت بانک تجارت در نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش حضور فعال بانک صادرات ایران در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی کسب رتبه برتر بانک سپه در تعداد تراکنش‌های شبکه پرداخت طی فروردین ماه 1403 رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد سرکوب نرخ بهره بین بانکی با افزایش تزریق پول بانک مرکزی هشتمین مرحله قرعه‌کشی سپرده سبای بانک پارسیان برگزار شد حضور فعال بانک سامان در نمایشگاه صنعت پخش ایران تحقق 98درصدی تکالیف مقرر در قانون بودجه در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بانک پارسیان در جهت محرومیت‌زدایی و توسعه عدالت اجتماعی آگهی دعوت از داوطلبان عضویت در هیئت مدیره شرکت اعتباری ملل ارائه طرح “پیش ‌درآمد” با هدف توانمندی‌سازی مالی جزئیات جدید از حذف چک کاغذی اعلام جزییات نحوه دریافت و میزان ارز دانشجویی چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید ابراهیمی «روز معلم» را به اساتید، مدرسان و فعالان علمی و آموزشی خانواده بزرگ بانک سپه تبریک گفت پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد رشد قابل توجه 237درصدی درآمد تسهیلات اعطایی “وپاسار” در فروردین ماه‌1403 رشد نقدینگی تحت کنترل بانک مرکزی رشد شدید سهم بدهی بانکها در ترازنامه بانک مرکزی از ابتدای دولت

8

چرا مواد غذایی نیاز به سردخانه دارند؟

  • کد خبر : 32287
  • 04 مهر 1402 - 21:16
چرا مواد غذایی نیاز به سردخانه دارند؟
با توجه به رشد جمعیت در دنیا و برآورده کردن نیاز غذایی این جمعیت در تمام فصول نیاز به دسترسی به مواد غذایی و میوه جات در هر زمانی از سال است و با توجه به اینکه تولید مواد غذایی و میوه در تمام سال انجام نمی‌گیرد و فساد در میوه و سبزی و مواد غذایی در شرایط معمولی به سرعت انجام می‌شود.

افق سرمایه؛ با توجه به رشد جمعیت در دنیا و برآورده کردن نیاز غذایی این جمعیت در تمام فصول نیاز به دسترسی به مواد غذایی و میوه جات در هر زمانی از سال است و با توجه به اینکه تولید مواد غذایی و میوه در تمام سال انجام نمی گیرد و فساد در میوه و سبزی و مواد غذایی در شرایط معمولی به سرعت انجام می شود، باید به یک روشی مواد غذایی را سالم، نگه داری کرد تا در زمان نیاز مورد استفاده قرار گیرند، که یکی از این روش ها ساخت سردخانه مواد غذایی است.

اهمیت نگه داری مواد غذایی در سردخانه

نگهداری مواد غذایی در سردخانه ها باعث حفظ کیفیت، ماندگاری و افزایش طول عمر مواد فاسد شدنی مانند شیر، میوه و سبزیجات، مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و… می شود.

برای دسترسی آسان تر به انواع مواد غذایی سردخانه های متفاوتی با حجم های گوناگون در دسترس هستند که از این سردخانه ها می توان به سردخانه رستوران، سردخانه میوه، سردخانه مواد غذایی و… اشاره کرد.

سردخانه رستوران

رستوران ها برای تهیه غذای روزانه در حجم بالا نیاز به نگه داری از مواد غذایی و میوه و سبزیجات در داخل رستوران خود را دارند تا در موقع طبخ غذا و ارائه خدمات به مشتریان به سرعت به مواد غذایی تازه دسترسی داشته باشند.

به همین دلیل ساخت سردخانه رستوران از اهمیت بالایی برخوردار است.

نکات مهم قبل ساخت سردخانه رستوران

قبل خرید سردخانه رستوران باید به نکات مهمی توجه کنیم که در ذیل به برخی اشاره می کنیم.

  • ظرفیت مورد نیاز سردخانه رستوران را محاسبه نمایید.
  • دمای محیط سردخانه را برای موادغذایی متفاوت بررسی کنید تا بدانید نیاز به چه نوع سردخانه ای دارید، به عنوان مثال خرید سردخانه رستورانی بالای صفر برای نگه داری میوه جات و سبزیجات و سایر مواد غذایی یا خرید سردخانه رستورانی زیر صفر برای نگه داری مرغ و گوشت لازم است، در صورتیکه به هر دو همزمان نیاز دارید باید بدانید که سردخانه دو مداره را باید خریداری کنید.
  • نوع سردخانه که سردخانه ثابت، کانکسی و… باشد را باید معین کنید.
  • محل احداث سردخانه رستوران بسیار مهم است، زیرا باید در نزدیکی آشپزخانه قرار گیرد.
  • موقع احداث سردخانه رستورانی باید به طبقه بندی ها و رفت آمد اپراتورهم چنین اولین ورودی اولین خروجی توجه کرد.
  • انتخاب درب سردخانه مناسب متناسب با رفت و آمد و نحوه حمل مواد غذایی

قیمت سردخانه رستوران

قیمت سردخانه رستوران بنا به نوع سردخانه بالای صفر یا زیر صفر یا دومداره بنا به مکان احداث سردخانه رستوران، حجم سردخانه، تجهیزات سردخانه رستورانی و دیگر شرایط متفاوت است.

شرایط نگه داری مواد غذایی در سردخانه رستوران

همانطور که می دانید مواد غذایی شامل گوشت، مرغ، ماهی، انواع میوه و سبزیجات می باشد، که هر کدام دمای مورد نیازی را برای نگه داری در سردخانه رستوارن می طلبد.

بنابراین باید هر کدام از این مواد غذایی را در دمای درست نگه داشت تا کیفیت مواد حفظ شود.

به عنوان مثال نگه داری میوه و سبزیجات در سردخانه رستورانی باید در بازه کوتاه تری و در دمای بالای صفر انجام شود، زیرا اگر میوه و سبزیجات دچار سرما زدگی شود کیفیت و شکل ظاهری مطلوب خود را از دست می دهد.

بالعکس میوه و سبزیجات، مواد غذایی مانند گوشت و مرغ و ماهی باید در دمای انجماد نگه داری شود تا از فساد آنها جلوگیری شود.

دمای مناسب سردخانه گوشت و مرغ و ماهی

دمای مناسب سردخانه گوشت و مرغ و ماهی باید زیر صفر باشد و ایجاد محیط با دمای حدود 18- درجه سانتی گراد برای نگهداری اغلب گوشت ها مناسب می باشد. ساخت سردخانه زیر صفر صنعتی برای نگهداری محصولات پروتئینی و گوشتی یکی از سودآورترین سرمایه گذاری ها می باشد.

سردخانه میوه

از آنجاییکه در مواد خوراکی و غذایی، میوه و سبزیجات بیش از سایر مواد غذایی تحت تاثیر دما قرارمی گیرند و سرعت فسادشان بالاتر است لازم است در اسرع وقت بعد چیده شدن به سردخانه منتقل شوند. احداث سردخانه میوه یکی از روشهای نگه داری میوه و سبزیجات می باشد.

موارد مهم در ساخت سردخانه میوه

قبل خرید سردخانه میوه باید به موارد ذیل توجه کرد تا بهترین بهره برداری از سردخانه میوه انجام شود و سردخانه دچار ضرر نشود.

مکان احداث سردخانه میوه

مکان احداث سردخانه میوه بسیار مهم است و باید در نزدیکی زمین های کشاورزی و برداشت محصول باشد زیرا میوه و سبزیجات باید در بازه زمانی کوتاهی به سردخانه برسند تا فاسد نشوند.

ایجاد محیط مطلوب قبل ورود به سردخانه

قبل ارسال میوه به سردخانه باید محیط سردی را ایجاد کرد، تا در فاصله زمان تمیزی میوه ها از گرد و غبار و چیدمان میوه ها در سبد  تا ارسال میوه به سردخانه، میوه در هوای سرد مورد نیاز باشد و زمان فاسد شدن میوه کاهش یابد.

دمای مناسب سردخانه میوه

دمای مناسب سردخانه میوه معمولا بالای صفر است تا از یخ زدگی میوه جلوگیری شود. میوه ها و سبزیجات مختلف برای نگه داری، دمای خاصی را می طلبند که باید برای هر نوع آن دمای و شرایط ایده آل نگهداری را فراهم آوریم.

عوامل موثر در شرایط نگه داری میوه در سردخانه

لازم است بدانید که عواملی چون نوع میوه، آب وهوای زمین و فصل برداشت میوه، نوع خاک، نحوه و میزان کود دهی، نحوه ی پرورش میوه، نحوه ی برداشت، میزان رسیدن میوه و سبزی، شرایط حمل و نقل و … در انبار نمودن محصولات تاثیر دارند.

شرایط نگهداری میوه درسردخانه میوه

برای اینکه نگه داری میوه در سردخانه در بازه زمانی بیشتری انجام شود و همچنین ارزش های غذایی و ویژگی های حسی میوه حفظ شود باید شرایط نگه داری به صورت ذیل باشد.

  1. میوه و سبزی باید در فاصله ی زمانی خیلی کوتاه پس از برداشت محصول، به سردخانه انتقال یابند.
  2. قبل انتقال میوه یا سبزیجات به انبارسرد میوه باید محصول تمیز شده باشد، لازم به ذکر است منظور از تمیزی شستن محصول نیست، صرفا گرد و خاک محصول گرفته شود.
  3. میوه ها و سبزی ها از لحظه ی برداشت نهایت ظرف مدت 24 ساعت باید به سردخانه میوه برسند تا کیفیت چشایی و ارزش غذایی خود را حفظ کنند.

علائم سرما زدگی میوه در سردخانه میوه

همانطور که می دانید نگه داری میوه و سبزیجات درسرما نه تنها باعث کاهش ارزش غذایی میوه نمی شود بلکه باعث حفظ بیشتر ارزش غذایی و خصوصیات چشایی آن، نسبت به شرایط عادی است، ولی باید حواسمان باشد که سرما با سرمازدگی تفاوت دارد و میوه و سبزیجات در سردخانه نباید دچار سرمازدگی شوند.

کاهش بیش از حد دمای سردخانه باعث توقف آنزیم های تنفسی در میوه و سبزیجات می شود و طعم و بافت و رنگ میوه را دچار تغییرات نامطلوبی می کند.

لازم به ذکر است که دمای مطلوب هر میوه متفاوت است و باید آن را دانسته و در همان شرایط نگه داریم، در غیر اینصورت میوه دچار فساد یا سرما زدگی خواهد شد.

از علایم سرمازدگی میوه می توان به گود افتادن سطح، خشکیدن و پلاسیدن میوه، بروز لکه های سوخته ( به طورمثال در سردخانه پرتقال) و یا ایجاد لکه های قرمز رنگ ( به طور مثال درسردخانه لیمو)، قهوه ای شدن محصول، ایجاد بافت کرکی نامطلوب ( به طور مثال در سردخانه هلو) و از بین رفتن قدرت سنتز رنگدانه های کاروتن ( به طور مثل در سردخانه سیب زمینی اشاره کرد.

مزایای سردخانه 

به طور کلی نگه داری مواد غذایی در سردخانه مزیت های زیادی را دارد که در ذیل به برخی از مزیت های سردخانه مواد غذایی اشاره می کنیم.

جلوگیری از رشد باکتری ها در سردخانه مواد غذایی

موادی که در سردخانه مواد غذایی نگه داری می شوند به واسطه دمایی که دارند از رشد باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های فساد مواد غذایی جلوگیری می کنند.

افزایش ماندگاری مواد غذایی در سردخانه

نگه داری مواد غذایی درسردخانه باعث افزایش طول عمر این محصولات می شود، معمولا مواد غذایی در دمای محیط ظرف مدت کوتاهی خراب و فاسد می شوند ولی در سردخانه ها بواسطه رطوبت و دمای مناسب در بازه های طولانی مدت قابل نگه داری هستند.

افزایش ماندگاری مواد غذایی در مشاغلی مانند صنایع غذایی، رستوران ها، هتل ها و سوپرمارکت ها که نیاز به ذخیره مقادیر زیادی از محصولات تازه یا سایر کالاهای فاسد شدنی دارند بسیار لازم است.

حفظ کیفیت مواد غذایی در سردخانه

علاوه بر نگه داشت مواد غذایی از فساد، حفظ کیفیت و تازگی میوه ها و سبزیجات و مابقی مواد غذایی، لازم است تا در موقع استفاده از مواد غذایی این مواد تازه و طعم مناسبی را دارا باشند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghsarmaye.ir/?p=32287

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی